Головна » 2020 » Вересень » 14 » Тенісному клубу "Тайфун" - 25
21:44
Тенісному клубу "Тайфун" - 25

Теніс – це не просто спорт, це стиль життя.

Таку істину вже 25 років поспіль доводять вихованці та наставники Клубу настільного тенісу «Тайфун», спортивною базою для якого став Уманський національний університет садівництва.

За роки існування «Тайфун» став не лише гордістю навчального закладу, а й натхненником для проведення різних змагань, зокрема, Всеукраїнського відкритого рейтингового турніру з настільного тенісу «Софіївка», який щороку восени проводиться на базі Уманського НУС, та відкритого рейтингового турніру з настільного тенісу «Кубок Ю. Глібка», який має місце у весняному сезоні тенісних турнірів. До цих спортивних заходів долучаються тенісисти з усією України, аби показати свою майстерність, загартувати спортивний характер і міць.

Нині тенісисти Уманського НУС святкують ювілей – 25-річчя заснування клубу. За роки існування учасники-вихованці та шанувальники мають безліч перемог на Чемпіонатах України. Адже організатори та талановиті тренери – Іван Чорнобаб та Юрій Голубєв – мов магнітом притягують все нових вихованців і прихильників пінг-понгу.

Щороку тенісисти беруть участь у міських, обласних, всеукраїнських спортивних змаганнях та Чемпіонатах України. За плечима учасників ТК «Тайфун» – державні та міжнародні змагання. Велику кількість змагань проведено на спортивній базі Уманського національного університету садівництва, у яких взяли участь понад 1000 учасників з усіх областей України.

Гордістю ТК «Тайфун» є його відомі вихованці:

Ярослав Жмуденко – Чемпіон Світу серед молоді до 23-х років у 2010 р., учасник Чемпіонату Європи 2008 р. у Санкт-Петербурзі, переможець U21 Grand-Final у Макао (район в КНР) (2010 р.), виступає за українську команду «Фортуна» Київ, учасник Олімпійських ігор у Лондоні (Велика Британія) (2012 р.), учасник І Європейських ігор у Баку, учасник Чемпіонатів Європи та Світу, бронзовий призер Чемпіонату України в одиночному та парному розрядах, член Олімпійської збірної команди України, майстер спорту міжнародного класу.

Омельчук Іван – майстер спорту України з настільного тенісу; щоденні тренування з улюбленого виду спорту поєднує з навчанням в університеті, як результат – багаторазовий переможець і призер Чемпіонатів України серед юнаків, має досвід участі у міжнародних змаганнях.

Яна Жмуденко – майстер спорту України, неодноразова призерка Чемпіонату України, Чемпіонка України 2010 р. у змішаному парному розряді, була гравцем юнацької національної збірної України, брала участь в юнацькому ЧЄ-2009 – 1/32 фіналу. Яна завоювала 5 медалей різного ґатунку, з них одну золоту, є переможницею та призером безлічі національних змагань в різних вікових категоріях.

І таких вихованців у Клубу настільного тенісу «Тайфун» ще дуже багато. Вони – результат натхненної роботи керівників і тренерів.

І нині, у день ювілею Клубу, зичимо йому процвітання, нових здобутків і яскравих, талановитих спортсменів. Хай результатами кропіткої праці тренерів і наставників стануть яскраві успіхи молоді, яка підкорить найвищі спортивні вершини й увінчає свої здобутки олімпійським золотом!

 

Переглядів: 227 | Додав: вввв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar